Za geodetske poslove, projektiranje, savjetovanje i usluge

Ljudevita
Posavskog 47
HR-31000 Osijek

Telefon
+385 99 251 56 57

E-mail
addoosijek@gmail.com

Legalizacija

Građani koji su sagradili građevinu bez valjanih dozvola mogli su zahtjev za ozakonjenje takvih građevina podnijeti do 30. lipnja 2018. godine u nadležni upravni odjel. Građani koji nisu uspjeli podnijeti zahtjev u zakonskom roku mogu se obratiti nadležnom upravnom odjelu radi mogućnosti reguliranja statusa građevine.

Razlozi su razni od materijalne nemogućnosti rješavanja problema, pa sve do promjene politike i vlasti koja će sve to anulirati. Neki od Vas nisu znali odakle početi, neki su mislili da je kod njih sve legalno jer je sve ucrtano na kopiji plana…etc.

To znači da je došlo do trenutka kada se čekalo do zadnjeg sa popunjavanjem Zahtjeva za legalizaciju.

Što to znači?!

Sa naše strane gledanja znači da po predanom Zahtjevu za legalizaciju trebali ste u većini predati geodetski snimak i arhitektonski snimak. U većini slučajeva je to bilo tako, no većina Vas je podnijela samo Zahtjev koji do sada niste ni počeli popunjavati nedostajućim dijelovima. U konačnici, dobili ste Rješenje za upotpunjavanjem Zahtjeva u roku 30 dana, eventualno sa odgodom do 60 dana. Prvi dio ste još pričekali i onda ste došli kod nas sa zamolbom da u roku od 15 dana sve to izvedete. 

Gledajući sa naše strane, vrlo nerazumno jer niste pomišljali da Vam vremenski uvjeti možda ne idu na ruku jer u slučaju kiše ili snijega geodeti nisu u mogućnosti snimati. 

Zato, ako znate da nešto trebate po Zahtjevu odraditi ne oklijevajte, potražite nas. Lakše je kad na vrijeme sve odradimo nego da Vam kažemo da nismo u mogućnosti!!

Tags :
legalizacija
Share This :